Kako uspešno držati online časove?


Kako se potrebe na globalnom nivou menjaju, najbolji poslovi su oni koje možete raditi gde god da se nalazite. Pandemija koja je zatekla čitav svet, menja naše svakodnevne navike. Hajde da izvučemo najbolje iz ove situacije i probamo neke nove načine za rad i učenje.

Koje su to osnovne stvari kojih se moramo pridržavati kada držimo online časove pogledajte u nastavku:

1. Nadjite miran kutak za držanje časa

Iako naizgled podrazumevano, uverite se da Vas niko neće prekidati. Obavestite ukućane da Vas ne uznemiravaju, isključite telefon i ostale uređaje koje Vas mogu ometati. Pobrinite se da Vaša pozadina ne odvlači previše pažnje.

2.  Proverite tehničke stvari

Iako Vam je poznato kako sve funkcioniše, ipak pre samog časa proverite svoju kameru, mikrofon i zvuk, kako da podelite ekran, da li vam je uredjaj napunjen. Naša preporuka aplikacija za držanje časova su Skype Zoom, obe besplatna i jako jednostavna za upotrebu.

3. Pripremite materijale

Prilikom zakazivanja časa pitajte Vaše učenike koju oblast je potrebno savladati i koji je cilj časa. Tako ćete najlakše pripremiti odgovarajući materijal, prezentaciju, domaći za sledeći čas, preporuke za dalje učenje i vežbanje. Potrudite se da nastava bude interaktivna koja održava pažnju učenika, tako će brže naučiti i biće zanimljivije.

4. Završite predavanje kratkim zaključkom

Šta ste naučili i na šta treba posebno obratiti pažnju, kao i šta pripremiti za (potencijalni) sleći čas.

5. Ne zaboravite: entuzijazam je zarazan!

Motivišite đake i rezultat sigurno neće izostati. Iako je ovo posao možete se zabaviti učeći druge.

#OstaniKodKuće

Želimo Vam puno zakazanih časova na Easypass platformi!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *