Kako da Vaš profil privuce više učenika?


Pregledan i lepo popunjen profil profesora može biti ključan za broj zakazanih časova. Vaš profil je prilika da ugrabite njihovu pažnju i predstavite se u najboljem svetlu. 

Slede saveti da lepo popunite i optimizujete profila profesora:

Prvom rečenicom morate privući pažnju jer to posetioci sajta prvo vide iz Vaše biografije pre nego što otvore Vaš profil.

Ljudi sude po prvom utisku. Na osnovu slike i svega što ste naveli kreiraće mišljenje kakva ste osoba i profesor.

U svom potfoliu istaknite samo relevantne veštine i iskustva koja imaju veze sa predmetom/predmetima koje držite. Previše informacija može imati kontra efekat i rasuti pažnju. Nikoga ne interesuju privatne informacije već Vaše obrazovanje, koje sertifikate posedujete i koje kurseve ste pohađali.

Kako budete sticali nove veštine i iskustva poželjno ih je dodati na svom profilu.

Opis profila ne treba biti prekratak već dovoljno jasan da opiše po čemu se izdvajate od drugih, šta ste sve radili do sada, preciznije koje vrste časova (pripreme za prijemni, testove, internacionalne ispite), za koji uzrast. Možete navesti u kojim oblastima ste ekspert ili koje Vam najviše leže. Takođe Vaša motivacija i zašto držite privatne časove.

Dodajte što više ključnih reči u opisu, koje bi potencijalno tražili korisnici kako bi Vas lakše pronašlii.

Najbolje je napisati kako možete pomoći učenicima, šta možete uraditi za njih, kako im olakšati učenje. To će imati mnogo veći učinak od pukog nabrajanja Vaših veština. 

Ono u čemu ste najbolji posebno istaknite. Naglasite odmah na početku, možete boldirati bitne reči da bi odmah upale u oči.

Biografija će biti čitljivija ukoliko odvojite pasuse, kada su pasusi kraći (2-5 rečenica) i kada posebno istaklenete (bold ili italic) ključne reči.

Ukoliko imate sajt, video, društvene mreže ostavite linkove na svom profilu.

Izlistajte i sve sertifikate validne za Vašu oblast.

Zamolite učenike nakon odžanog časa da ostave utisak na Vašem profilu, da li su zadovoljni, koliko im je čas pomogao. To će olakšati novim učenicima izbor, i ukoliko su utisci pozitivni sigurno je da će se lakše opredeliti za Vas. 

Slika na profilu je bitna stavka. Mora biti jasna i profesionalna: jednobojna pozadina – po mogućstvu bela, samo Vaš portret (bez slika iz kafića, sa sunčanim naočarima itd.)

Video može napraviti veliku razliku. Predstavljanje putem videa će preneti Vašu energiju mnogo bolje od slike. Nije slučajno što internacionalne škole i platforme zahtevaju od svojih profesora ovaj tip prezentacije.

Dodatno olakšavate korisnicima ukoliko naznačite u kojim terminima je moguće zakazati čas: tokom celog dana, večernji termini, vikendom.

Na kraju pokušajte da pogledate profil iz ugla korisnika, učenika. Šta je njima bitno, šta je to što će presuditi da steknu poverenje i da Vas pozovu. 

Da rezimiramo:

  • Budite dosledni svojim najjačim veštinama i posebno ih naglasite
  • Popunite kompletno profil kako bi korisniku pružili jasniju sliku o vama i uspostavili poverenje
  • Pišite sažeto i jasno
  • Svako polje pažljivo pročitajte i redovno ažurirajte profil
  • Proverite da u opisu nemate gramatičke greške, greške u kucanju, ne koristite žargonske reči i simbole
  • Struktuirajte profil logičnim redosledom, učinite ga oku lakim za “skeniranje”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *